10 najčastejších chýb pri varení, ktoré môžu zničiť vaše jedlo

Je hneď niekoľko vecí, ktoré môžu zničiť vaše jedlo.

Napríklad:

Plná panvica

6233410-119241-1471946741-650-2a74a69fc7-1472109849img: © ajafoto/ depositphotos.com © alisafarov/ depositphotos.com

Pamätajte: Ak chcete, aby bolo mäso, ktoré pripravujete s chrumkavou kôrkou, budete mu musieť dať priestor. Keď panvicu preplníte, mäso sa skôr uvarí, ako opečie.

Vyprážanie na olivovom oleji

6233460-119241-4-1471948645-650-a371dc4f52-1472109849img: © Xalanx/ depositphotos.com © duskbabe/ depositphotos.com

Pri vysokých teplotách olivový olej stráca svoje nutričné hodnoty a začne horieť, to môže zničiť chuť jedla. Preto je lepšie používať olivový olej na šaláty a rafinovaný slnečnicový olej na vyprážanie.

Meranie množstva ingrediencií pohárom/šálkou

6233510-119241-5-1471949117-650-f6a1cf9e00-1472109849img: © SV_Production/ depositphotos.com © belchonock/ depositphotos.com

Mnohí z nás často merajú množstvo ingrediencií za použitia pohára či šálky, bez kladenia veľkej pozornosti na skutočné množstvo surovín. Najmä, ak robíte recept prvýkrát, použite radšej presnú odmerku.

Neprehriata panvica pred varením

6233560-119241-6-1471949434-650-e39dedf490-1472109849img: © Vaicheslav/ depositphotos.com

Profesionálni kuchári hovoria: ,,Ak si myslíte, že vaša panvica je už dostatočne horúca, počkajte ešte ďalšie dve minúty a potom varte.“

Cesnak na konci

6233610-119241-7-1471949800-650-2382770eac-1472109849img: © OtnaYdur/ depositphotos.com © Xalanx/ depositphotos.com

Cesnak obsahuje oveľa menej vody než akákoľvek iná zelenina, a preto horí veľmi rýchlo. Preto je najlepšie dávať cesnak až na konci.

Mrazené jedlo na panvicu

6233660-119241-8-1471950385-650-81eabff7b0-1472109849img: © jacklondon/ depositphotos.com © Nitrub/ depositphotos.com

Pred varením mäsa ho najprv nechajte stáť pri izbovej teplote niekoľkých hodín. Ak by ste ho hodili na panvicu hneď, môžete ho z nej vytiahnuť ešte surové z vnútra.

Jedenie mäsa hneď po uvarení

6233310-1192419-1471951066-0-1472027171-1472028369-650-fc27c67984-1-1472109849img: © lisovskaya/ depositphotos.com

Je lepšie, keď po uvarení mäsa chvíľu počkáte a až potom začnete jesť.

Každý výrobok v chladničke

6233210-119241-10-1471951460-650-25da2d90bf-1472109849img: © furzyk73/ depositphotos.com

Nie každé jedlo patrí do chladničky. Paradajky, cibuľa, cesnak, zemiaky, cuketa, baklažán, rôzne tropické ovocie ako kivi a mango chutia lepšie, keď zostanú vonku. Pri skladovaní v chladničke tieto produkty strácajú svoju sviežosť a rýchlejšie sa pokazia.

Stále prehadzovanie jedla

6233360-119241-12-1471952995-650-27acbbc0b9-1472109849img: © cookinglight.com

Jedlo na panvici nie je to nutné neustále otáčať. Nakoniec môže skončiť bez obalu, ktorý otáčanie zdevastuje.

Prevarené vajcia

6233260-119241-11-1471952006-650-8da1e85ba6-1472109849img: © akulamatiau/ depositphotos.com © mariam1992/ depositphotos.com

Už ste niekedy našli okolo žĺtka takéto sivé miesto? V skutočnosti to nemá nič spoločné s kvalitou vajec. S najväčšou pravdepodobnosťou ste len prevarili vajcia. Nabudúce odstráňte vajcia z vody skôr.

.src

Vaše komentáre sú vítané
Novší príspevok Predchádzajúci príspevok

Mohlo by sa Vám tiež páčiť