kolac torta
Zdroj: unsplash.com (American Heritage Chocolate)
Zaujímavosti

Koľko stojí najdrahšia pizza alebo koláč? Top 7 najdrahších jedál na svete

Iste si každý  z nás dopraje nejakú dobrotu a nepozerá vôbec na cenu ak mu to chutí. Pri týchto jedlách si môžte byť istý, že je všetko delikátne, no na druhej strane tie ceny už lahodiť oku nemusia.

1

Burger

Serendipity, New York

Cena:  266 €

„Le Burger Extravagant“ je natretý s maslom, ktoré je vyrobené z bielych hľuzoviek. Mäso je z japonského býka Wagyu a navrchu je ozdobený syrom cheddar James Mongomery, čiernou hľuzovkou a prepeličím vajcom. Servírovaný je na zlatej tácke potretej maslom z bielej hľuzovky a kaviárom. Ak by to nebolo dostačujúce, na vyčistenie úst dostanete zlaté špáratko so špicom z diamantu.

2

Dezert

Serendipity, New York

Cena: 22 600 €

„The Frrrozen Haute Chocolate“ je zmrzlinový pohár obsahujúci zmes z 28 typov čokolády, zahrňujúcich top 14 najdrahších z nich. Je dekorovaný jedlým zlatom a servírovaný na tácke potiahnutej jedlým zlatom. Ak by to nebolo dostačujúce, na spodku pohára máte odmenu, čo je 18 karátový zlatý náramok s jednokarátovým diamantom. Dezert môžete jesť so zlatou lyžičkou, ozdobenoou s bielymi a čokoládovými diamantami. Náramok aj lyžičku si samozrejme môžte zobrať domov ako pamiataku.

3

Kari

Bombay Brasserie, Londýn

Cena: 2 900 €

„The Samundari Khazana“, čo znamená morský poklad sa skladá z devónskeho kraba, bielej hľuzovky, belúgskeho kaviáru, zlatého listu, škótskeho homára potiahnutého zlatom, štyroch usrtíc a štyroch prepeličích vajec.

4

Koláč

The Fence Gate Inn, Lancashire

Cena:  12 900 €

Tento mäsový koláč obsahuje kus mäsa z wagyu býka s cenou $870, čínske huby matsutake, zimové čierne hľuzovky a francúzske modronohé huby. Ďalej vám k tomu pridajú 2 fľaše Chateau Mouton Rothschild do plnky.

5

Omeleta

Norma´s, New York

Cena: 900 €

„The Zilion Dollar Lobster Frittata“ obsahuje 280 gramov servúgskeho kaviáru, pol kilogramu homára, 6 vajíčok, šlahačku a pažítku. Nemusí sa to zdať až tak veľa, ale reštaurácia musí zaplatiť $65 za 30g kaviáru.

6

Šiška

Westin Hotel, New York

Cena:  900 €

Hlavný šéfkuchár Frank Tujague vyzdobil najdrahšiu šišku so šlahačkou z bielej hľuzovky a bobuľami goji naplnenými rieslingovým želé a bielym listom. Ak Vás to poťeší, tak časť z ceny je zaslaná ako „Les Amis d’Escoffier“ štipendium, čo slúži pre študentov kuchárstva.

7

Pizza

Margo´s pizzeria, Malta

Cena:  2 200 €

Na jej výrobu je použitých 100g bielych hľuzoviek a zlatý list. Objednávky musia byť vyžiadané až týždeň dopredu. Reštaurácia dáva všetky peniaze z ceny na charitu.

.src

Novší príspevok Predchádzajúci príspevok

Mohlo by sa Vám tiež páčiť