Nezaradené

Šňupanie čokolády je novým trendom v európskych tanečných kluboch. Môže navodiť stav ako po drogách?

Ľudia, ktorí sa radi zabávajú v kluboch si našli nový spôsob ako si zlepšiť náladu – čokoládu. Je známe, že čokoláda vo všeobecnosti zlepšuje náladu, ale ľudia ju tu nejedia. V európskych kluboch sa čokoláda a kakao šňupe. Niektoré kluby ponúkajú aj kakaový nápoj, tabletky či práškovú formu.

 

Namiesto alkoholu čokoláda

Na tematických párty by ste márne hľadali alkohol. Nepodávame alkohol, ale to neznamená, že sme proti čomukoľvek, hlási jeden z klubov. Máme tu miestnych kulinárov, ktorí pripravujú pre našich hostí smoothies, surové kakao, výmysly z byliniek, vegánske jedlá a oveľa viac. Dodávajú, že surové kakao má oveľa väčší potenciál ako sa predpokladalo.
34C9F1F600000578-3617575-image-a-2_1464697341096
img: via dailymail.co.uk

Čokoláda zlepšuje náladu a nabudzuje telo

A čo vlastne od šňupania čokolády môžete očakávať? Najprv môžete cítiť nával endorfínov, ktoré vo vás vyvolajú eufóriu. Funguje to najmä v spojení s tanečnou hudbou. Táto špeciálna čokoláda má vysoký obsah magnézia, ktoré sa postará o zrelaxovanie svalov.
Nedávna štúdia Univerzity London Kongston na cyklistoch preukázala, že vďaka čokoláde boli rýchlejší a dokázali zvládnuť dlhšie vzdialenosti. Môže za to epicatechin obsiahnutý v tmavej čokoláde, ktorý nabudzuje telo a rozširuje krvné cievy. Kyslík sa dostáva rýchlejšie do svalov a nakopne telo k lepšiemu výkonu.
34C9F22200000578-3617575-image-a-3_1464697447742
img: via dailymail.co.uk

Za všetkým stojí párty Rolling Stones

Používanie čokolády v kluboch sa stalo populárnym po tom, čo sa na trh dostal nástroj na pohodlné šňupanie. Belgický čokolatiér Dominique Persoone ho zkonštruoval na párty pre Rolling Stones v roku 2007. Koncept sa nakoniec ujal najmä u kulinárskych inovátorov a ich reštauráciach. Podávali špeciálny šňupací mix kakaa z Dominikánskej republiky a Peru, malín, zázvoru a mäty. Vytvoriť dokonalý šňupací prášok trvalo šefkuchárovi roky. Mäta a zázvor vám pošteklia nos. Kým chuť mäty ide dole, čokoláda vám ostáva v mozgu. Predtým, než začal používať mätu a zázvor, experimentoval s čili. Bol to veľmi zlý nápad, zhodnotil.
34C9F21900000578-3617575-image-a-4_1464697452083
img: via dailymail.co.uk

Tento kulinársky zážitok sa od stolov reštaurácii teraz dostal až do tanečných klubov, kde ľudia vyhľadávali zdravú a legálnu formu úniku pred problémami reálneho sveta. Zariadenie na pohodlné šňupanie sa predáva za 45 eur a bolo excportované do Ruska, Indie, Kanady, Austrálie a USA.

Používanie šňupacieho zariadenia si môžete pozrieť vo videu.

img: via dailymail.co.uk

.src

Novší príspevok Predchádzajúci príspevok

Mohlo by sa Vám tiež páčiť