Japonskí vedci vytvorili cibuľu, ktorá nespôsobuje slzenie

Máte vždy pri krájaní cibule zaslzené oči? Vedeli ste, že japonskí vedci vytvorili cibuľu, ktorá vás nerozplače?
Japonská výrobná potravinárska spoločnosť, House Foods Group, oznámila vytvorenie novej „neslzotvornej“ cibule, ktorá je menej ostrá a zapáchajúca. Neutralizovať cibuľu sa im podarilo „vypnutím“ enzýmu,  ktorý spôsobuje slzenie. Shinsuke Imai zo spoločnosti spolu s kolegami dokonca veria, že pálivosti cibule sa budú vedieť jeden deň úplne zbaviť.Sťahovanie

Tím odborníkov sa zaoberal týmto výskumom takmer jedno desaťročie. Podobnú cibuľu však na trh nechystajú priviesť. Pravdepodobne by to bolo náročné, keďže enzým, ktorého cibuľu zbavili ju súčasne počas rastu v zemi chráni pred škodcami. Dopestovanie takejto cibule by si teda vyžadovalo veľké úsilie.

.src
Novší príspevok Predchádzajúci príspevok

Mohlo by sa Vám tiež páčiť