Nezaradené

Pravidelná konzumácia pálivých jedál znižuje riziko úmrtia

Tvrdí to štúdia z odborného lekárskeho časopisu British Medical Journal. Keď si denne doprajete štipľavé korenie, tak podľa nej celkovo znižujete riziko, že zomriete. Podobný vzťah vedcom vyšiel aj v prípade úmrtia na konkrétne príčiny, napríklad na rakovinu, infarkt aj ochorenia dýchacej sústavy.

Štúdii majú na svedomí vedci Čínskej akadémie vied, ktorí využili dáta o takmer 500 tisícoch ľuďoch vo veku 30 až 79 rokov. Všetci účastníci výskumu vyplnili dotazník o svojom zdraví, tele a potom o konzumácii pálivých jedál, červeného mäsa, zeleniny a alkoholu.

Bádatelia pred spracovaním dát vylúčili ľudí s rakovinou, ochorením srdca alebo cievnou mozgovou príhodou. Zároveň vo výskume zohľadnili faktory ako vek, manželský stav, dosiahnuté vzdelanie či telesnú aktivitu.

Nakoniec sa ukázalo, že ľuďom, čo si dajú štipľavé korenie 1 až 2 do týždňa, klesá pravdepodobnosť úmrtia o 10 percent, zatiaľ čo milovníci pálivej kuchyne, čo holdujú pálivému korenia 3 až 7 dní v týždni, zomierajú o 14 percent menej. Budú pálivé jedlá vo veľkom odporúčať lekári?

.src

Novší príspevok Predchádzajúci príspevok

Mohlo by sa Vám tiež páčiť